fredag 14 november 2008

Moderaternas jättebra förslag

Direkt efter jag hade läst på om centerns värdelösa förslag fick jag se att moderaterna har kommit med ett skolförslag idag. När jag läste detta mycket bättre förslag som presenterades av Mats Gerdau och han är lite av en hjälte ändå. Det är när man inser att man tycker att en riksdagsman är en hjälte om man inser att man nog ändå är lite av en "politics geek".
Moderat förslaget går i alla fall ut på att man ska förlänga skoldagen. Sverige är det land som har minst lektions timmar i hela EU förutom Lettland. Det känns inte jättefrächt för en "kunskapsnation" som Sverige. Det är inte helt okej av politiker att ge budskapet till ungdomar att det räcker att plugga en timma mindre än alla andra ungdomar. Kravlösheten, inte bara på kunskaper utan också på engagemang, är ett svek mot en hel genaration. Om man bara kunder lyfta blicken och titta lite på omvärden så inser man snart att mindre kunskap än alla andra kommer vara förödande i framtiden.
Det påminner Fredrik Härén oss om här.

1 kommentar:

Anonym sa...

håller inte med er mattias, med den miljö, skolmat m.m. vi har idag orkar man inte hur långa skoldagar som helst. börjar du runt åtta varje dag är prestationsförmågan oftast inte i topp framåt fyra...