fredag 25 april 2008

svmp --> smp?

Dagens DN debatt är mycket intressant, Grön Ungdoms språkrör och en ur Miljöpartiets partistyrelse skriver om att vänstern är överflödig i samarbetet mellan (s) och (mp):

"Sverige behöver en politik som ger människor fler chanser och möjligheter, som låter naturen få sätta ramarna och som främjar företagande och entreprenörskap."

"Vi vill se fler företag etableras och växa. Samhället behöver skapa bättre förutsättningar för människor att driva företag och tjäna pengar."

"Mångfald av utförare av välfärdstjänster exempelvis inom barnomsorgen är positivt för människorna och samhället. Vi gröna har alltid vänt oss mot vänsterns misstro mot människors förmåga att själva styra och driva välfärdsverksamhet."

"Problemen som finns i skolan minskas inte med vänsterns krav att förbjuda 1000-tals friskolor. Vänsterns förslag att förbjuda friskolor och läxor grundar sig i en övertro på politikers förmåga att driva offentlig verksamhet och innehåller också ett misstroende mot andra aktörer."

"Det är uppenbart att vänsterns band till kommunismen fortfarande lever. De senaste månadernas debatt om Kina och Tibet har från vänsterhåll mötts med tystnad. Kritiken mot Kuba lyser med sin frånvaro på vänsterpartiets hemsida."

"Grunden för Ohlys slutsats att moderaterna är odemokratiska är att regeringen säljer statliga företag, senast sprittillverkaren Vin & Sprit. Vi tycker Ohlys slutsats är häpnadsväckande och den stärker oss i vår uppfattning att vänsterpartiet inte har något att tillföra."

Trots så många glädjande citat, landar de i så många fel slutsatser. Vad sägs om den här:


"Men fortfarande är Sveriges utsläpp för höga och behöver minska med nära 90 procent fram till mitten av århundradet."

Inga kommentarer: