lördag 10 januari 2009

Hamas är jordens avskum

Jag vet att detta inte direkt är skolpolitiskt, men ibland måste man bredda agendan.

Hamas är alltså den organisation som av alla västerländska demokratier klassas som terrorister. Den organisation som med krigisk propaganda och skrämseltaktik utnyttjade religiösa och etniska motsättningar mellan israeler och palestinier för att få stöd av palestinierna. Detta är organisationen som tar emot vapen och pengar från världens största teokrati, Iran. Ett land som många har flytt ifrån pga religiöst förtryck.
Hamas kallar sig själva en demokratisk organisation, men hur många partier har en millitant fraktion. Det är inte palestinas folk som strider mot israels folk det är Hamas som krigar.
Hamas är principielt emot en tvåstatslösning på konflikten. Hamas har som mål att utplåna Israel och förvisa alla judar från platsen de kallar hem. HAMAS SKJUTER RAKETER PÅ ISRAELISKA SKOLBARN.

Allt jag har sagt gör Hamas till en vidrig organisation, men det finns fler vidiriga organisationer. Vad som gör Hamas till jordens avskum är att det inte bryr sig det minsta om att skilja på militärer och civilbefolkning. I Hamas värld finns det ingen civilbefolkning. Nu när Israel, med militärer, altså människor som valt att kriga, går in i Gaza så gömer sig Hamas anhängare i bostadshus, skolor och sjukhus. De skjuter på israeliska soldater och använder palestinier som en mänsklig sköld.

Just nu pågår det en demonstration på Götaplatsen i Göteborg. Den fördömmer kriget och framför allt Israels agerande. Jag hatar kriget, jag hade gärna demonstrerat mot kriget, men det enda demonstrationen jag skulle kunna gå med i skulle vara en där man skrek.

Mot Hamas - för det palestinska folket, för fred, för tolerans på båda sidor.

Inga kommentarer: