onsdag 30 april 2008

Valborgsfirande


Idag firar vi vår käre kung Carl Gustafs födelsedag. Lite vin, cocktailtomater och fruktsallad, det är grejer det :). Här är Sandra, Elvira och Simon i mysiga Hagaparken.

måndag 28 april 2008

Ny rolig t-banereklam


SEKO. Kommunistfack.

Sen när är det ok att slå sin lärare?

"Våld och trakasserier drabbar många lärare"
Ny stor undersökning: Mer än var tionde lärare trakasseras i skolan och var tjugonde har utsatts för våld. Av dem som utsatts för fysiskt våld uppger dessutom nästan hälften att det skett vid upprepade tillfällen. Hela 45 procent av lärarna menar att våldet och hoten ökat i skolorna. Ändå är polisanmälningar ovanliga.

"En elev kom utan förvarning emot mig i korridoren och slog till mig med en trädgren."
"En elev hotade att döda mig om jag inte satte betyget MVG."
"När jag stoppat mopedåkning på skolgården fick jag spikar i mina bildäck."

Det här är inte ok. Moderat Skolungdom har talat mycket det senaste om hur vi ska kunna höja lärarnas status. Lärarna är otroligt viktiga, och förtjänar respekt.

Pressklipp!



Bör mobbning bli ett eget brott? Ska hela skolväsendet vara privatfinansierat? Spännvidden på frågorna var stor när Moderat skolungdom höll rikskonferens i Eskilstuna i helgen."...

I dagens Folket medverkar Lina och jag tillsammans med Niklas i en intervju om rikskonferensen.

RK 08

Oj, det har varit så fullt upp så jag har totalt glömt bort att blogga under helgen!
Moderat Skolungdom har nu haft 2008 års rikskonferens, det vill säga årsmöte. Drygt hundra deltagare samlades i Eskilstuna för att lyssna på talare, välja ny rikskommitté, debattera skolpolitik, dansa och ha kul.

Den nyvalda rikskommittén för verksamhetsåret 2008-2009 ser ut såhär:

Riksordförande:
Sara Dennås (omval)

Ledamöter:
Lina Larsson (nyval)
Jonas Lovéus (nyval)
Mattias Hallberg (nyval)
Alexandra Gillström (omval)
Alexander Klaréus (nyval)


Här är de fräscha ledamöterna i RK 08

fredag 25 april 2008

Tack RK 07...


... För ett fantastiskt år. Jag kommer sakna er.

svmp --> smp?

Dagens DN debatt är mycket intressant, Grön Ungdoms språkrör och en ur Miljöpartiets partistyrelse skriver om att vänstern är överflödig i samarbetet mellan (s) och (mp):

"Sverige behöver en politik som ger människor fler chanser och möjligheter, som låter naturen få sätta ramarna och som främjar företagande och entreprenörskap."

"Vi vill se fler företag etableras och växa. Samhället behöver skapa bättre förutsättningar för människor att driva företag och tjäna pengar."

"Mångfald av utförare av välfärdstjänster exempelvis inom barnomsorgen är positivt för människorna och samhället. Vi gröna har alltid vänt oss mot vänsterns misstro mot människors förmåga att själva styra och driva välfärdsverksamhet."

"Problemen som finns i skolan minskas inte med vänsterns krav att förbjuda 1000-tals friskolor. Vänsterns förslag att förbjuda friskolor och läxor grundar sig i en övertro på politikers förmåga att driva offentlig verksamhet och innehåller också ett misstroende mot andra aktörer."

"Det är uppenbart att vänsterns band till kommunismen fortfarande lever. De senaste månadernas debatt om Kina och Tibet har från vänsterhåll mötts med tystnad. Kritiken mot Kuba lyser med sin frånvaro på vänsterpartiets hemsida."

"Grunden för Ohlys slutsats att moderaterna är odemokratiska är att regeringen säljer statliga företag, senast sprittillverkaren Vin & Sprit. Vi tycker Ohlys slutsats är häpnadsväckande och den stärker oss i vår uppfattning att vänsterpartiet inte har något att tillföra."

Trots så många glädjande citat, landar de i så många fel slutsatser. Vad sägs om den här:


"Men fortfarande är Sveriges utsläpp för höga och behöver minska med nära 90 procent fram till mitten av århundradet."

GRIS - Grönsakernas Rätt i Samhället

Här rapporteras att man i Schweiz inte längre får forska på växter, om man i och med det skulle kränka växtens värdighet.
Ett tydligt exempel på att rättighetsresonemanget har blivit urvattnat. Vad hände med liv, frihet, egendom?

torsdag 24 april 2008

Lätt underhållning som inte har någonting med någonting att göra

En fantastisk morgon


En bild från mitt köksfönster i Sundbyberg.

Termometern visar 25 grader i solen, och klockan är tjugo över åtta på morgonen. Nice!

onsdag 23 april 2008

Massa folk


Såhär såg veckans onsdagsfika ut. Det blev en bra diskussion med intressanta inlägg. Tack allihop! Nu är det födelsedagsfirande i Uppsala på gång.

LO lanserar CD med kampsånger

Är det någon som letar present? LO har lösningen!


Lätt bästa onsdagsfikan...

... blir givetvis idag, eftersom jag ska tala skolpolitik! Hehe.
Det händer mycket på området just nu och det är viktigt att vi inom MSU är uppdaterade, både på vad regeringen gör och vad oppositionen säger.

Hatade friskolor?

Friskolorna tappar anhängare. Det tror jag har sin naturliga förklaring: det finns idag inget skarpt läge så folk aktivt behöver visa sitt stöd. Friskolorna är ohotade i svenska skolvärlden.

Eftersom det finns en efter frågan syns klart och tydligt att friskolor är något som uppskattas.
Dessutom tror jag att en hel del av dem som har svarat på frågan tror att det är privatskolor som menas. Där kan jag förstå att opinionen ställer sig betydligt tveksammare.

tisdag 22 april 2008

Under construction: Rikskonferens

Den senaste veckan har jag varit enormt dålig på att blogga. Detta beror på att 2008 års rikskonferens öppnar på lördag, och det är enorma förberedelser igång för att det ska bli en fantastisk helg. Håll ut, I'll be back :).

söndag 20 april 2008

Mäktiga Malmö MSU


Sedan i fredags har jag varit på MSU Skånes utbildning MSU Academy. På bilden har vi Noria och Björn som bossar för MSU i Malmö, så sjukt mäktiga :).

onsdag 16 april 2008

Micke T på o-fikan


Han talar om retorik.

Onsdagsfikan är på något sätt veckans höjdpunkt, för det är alltid lika kul att träffa de grymt duktiga MSU:arna. Idag har de kampanjat i Norrtälje, och fördubblat MUF Roslagens medlemsantal!

Socialdemokraterna går till attack....

... Mot mördarsniglarna! Nu vill de ha en nationell strategi för att bekämpa de små slemmiga sakerna.

Johan Hammerby, MUF:are från Halland, kom med följande briljanta kommentar:

- Vilket samhällsproblem vill sossarna ta tag i?
Arbetslösheten? Nej! Brottsligheten? Nej! Problemen i skolan? Nej!

De har hittat något mycket viktigare att lägga ner sin energi på: sniglarna i trädgården!

Present!


Min mamma målar lite då och då på fritiden.. Jag önskade mig därför en tavla, och här är den. Jag älskar färgerna, tusen tack mamma! :)

Ingen vanlig dag...

Nej, för idag fyller jag år!

Det är en fantastisk dag. Solen skiner, tanten på tv4 vann fem miljoner, Peps Perssons "Oboy" spelades på radio och jag fyller 20. Hurra för mig :).

tisdag 15 april 2008

Dagens rubrik


No shit Sherlock.

måndag 14 april 2008

Jag älskar Sverige

Såhär kommer vi nå 10 000 medlemmar.

Detta är Moderata Ungdomsförbundets vårkampanj 2008 . En fantastiskt bra kampanj om integration och om att skapa ett land där alla kan lyckas. Kampanjhemsidan hittar du här.
Jag ser fram emot att kampanja på ämnet, med detta snygga material. Tack Erik, Simon, Elvira och ni andra som bidragit till att skapa det!

Att tänka utanför lådan

Här är dagens roligaste kampanjmetod. Stjärnskotten Martin Landl och Anton Holmstedt från MUF Linköping har gjort en två meter hög rondellhund som ska uppmärksamma om kampen för sänkt bensinskatt. Läs gärna intervjun med Anton som är ordförande i föreningen. Bra jobbat killar, fler borde göra som ni och hitta kul sätt att synas på.

Gustaf på besök i riksdagen


Duktiga MSU:aren Gustaf Göthberg praoar hos de moderata ledamöterna från Göteborg denna vecka. Här sitter vi och dricker kaffe efter lunchen.

lördag 12 april 2008

Calle på MSU-passet


Carl Johan Swanson, presschef på Moderaterna, som snackar kommunikation och hur vi ska tänka för att vinna 20101

fredag 11 april 2008

Presentation av Projekt MUF



Projekt MUF = Mångfald - Utveckling - Framtid. Otroligt spännande att få höra hur det går för de sex arbetsgrupperna!

André Assarsson, min förbundsstyrelsekollega tillika MSU-fadder, är ansvarig för den politiska produktionen i MUF. Daniel Kolm, politisk sekreterare på CK, gör en strålande insats också.

Johan Stael von Holstein


Helgens första talare pratar om hur fucked vi är om vi inte får fram fler entreprenörer.

Lärdomar:
Ingvar Kamprad är Sveriges vackraste människa. Kina och Indien kommer äta upp oss inom tio år. Heads will be chopped off. För framgångsrikt entreprenörskap behövs en människa, en idé och mod.

torsdag 10 april 2008

Vi är på väg!


Förbundsstyrelsemöte i Göteborg ikväll, och imorgon börjar Storledningsforum. Här ser vi Sverre, Linda, Albin och jag.

Tv-debut i Lilla Löpsedeln


Imorse var jag med i Lilla Löpsedeln på SVT 1. Jag kommenterade diskussionen om en bojkott utav OS i Lina. Det är viktigt att förklara varför vi inte vill ha en bojkott: för att Kina bara skulle sluta sig ännu mer, och det drabbar bara det kinesiska folket. Vi vill tvärtom ha mer dialog och mer samarbeten med Kina, för att på så sätt få igång en demokratisk utveckling.

Fredrik Reinfeldt gör rätt som besöker Kina i dagarna, och jag tycker att fler ledare borde göra det. Varje gång ska de prata om mänskliga rättigheter. De ska visa att det faktiskt fungerar väldigt bra att låta människor surfa på vilka google-sidor som helst, att tillåta medlemskap i organisationer och att ha domstolar och press som inte styrs av det kommunistiska partiet.

Här är jag tillsammans med programledaren Pelle Nilsson i studion.

Här kan ni titta, jag kommer i bild 06:55 in i inslaget.

tisdag 8 april 2008

På riksdagsgruppen


Varje tisdag har moderaterna i riksdagen möte. Just nu talar kulturministern om vad som pågår på departementet gällande mediepolitiken.

måndag 7 april 2008

"Jag vill vara din, Margareta"?

Jag kan inte låta bli att, några dagar senare, ändå nämna förra veckans Skämt med stor bokstav. Margareta Winberg (s) blir ny ordförande för Svenska Spel..... Hehe. HEHE. MOAHAHAHA!!

När jag är på jobbet kommenterar jag det såhär: "Regeringen hade ett antal kandidater, och de valde givetvis den person som hade bäst kompetens för uppdraget. Margareta Winberg har bred erfarenhet och kommer att föra Svenska Spel i en mer socialt ansvarstagande riktning"

Här på bloggen kommenterar jag det såhär: "Vi vill ju att Svenska Spel ska gå under, right? Detta är det snabbaste sättet".

Mäktigt

Från dagens DN Debatt:

Betygsliknande tester stort lyft för nioåringar

Moderata och socialdemokratiska kommunpolitiker i Haninge hyllar kunskapskontroller på lågstadiet: Andelen godkända i matte ökade från 29 procent till 95,8 procent på ett år. Prov och betyg spelar en viktig roll genom att de påverkar undervisningen. Kunskapskontroller redan på lågstadiet har dramatiskt förbättrat kunskapsnivån i Haninge. Vi har tidigare infört det i svenska med ypperliga resultat. Nu har vi gått vidare och testat modellen även i matematikundervisningen. I en skola i miljonprogramsområdet Brandbergen färbättrades resultaten för tredjeklassarna från 29 procent godkända till 95,8 procents måluppfyllelse. En lågpresterande skola blev bäst i kommunen. Genomsnittligt förbättrade kunskapstesterna andelen godkända i matte från 53 till 70 procent. För oss i Haninge är tester av lågstadieelevers kunskapsnivå därför ingen politisk stridsfråga, skriver representanter för moderaterna och socialdemokraterna tillsammans med skolchefen Mats Öhlin.

Kul på CK


Sandra förstår äntligen M-kvinnornas slogan "stå på dig - annars gör någon annan det"

Ny elitutbildning i klassisk dans

Saxat ur dagens pressmeddelande från Utbildningsdepartementet:

Ny elitutbildning i klassisk dans
Regeringen tillsatte torsdagen den 3 april en utredning om yrkesdansarutbildning i klassisk dans.

- Ska Sverige ha balett av internationell klass måste det finnas andra antagningsregler och framför allt regler för att lyfta fram de elever som har förutsättningar att hamna på internationell nivå, säger utbildningsminister Jan Björklund.

... Och detta kan inte lösas utav fristående skolor för att?

(s) väljer rätt

Åke Green är första maj-talare i Vänersborg i år.

Åke Green blev rikskändis när han 2004 dömdes i tingsrätten för hets mot folkgrupp efter att ha talat om homosexualitet som en "cancersvulst på samhällskroppen". Han friades sedan i hovrätten och högsta domstolen, enligt mig en självklarhet om man ska hålla på yttrandefriheten.

Däremot kan man ju som privatperson, företag eller politiskt parti välja om man ska stödja hans åsikter eller ej. Det är Blå Bandet som bjuder in, och socialdemokraterna i kommunen är nu lite missnöjda.

söndag 6 april 2008

Med hänvisning till 1 april


Såhär mycket tror jag om SL...

torsdag 3 april 2008

Bara gamlingar i (s)

Mona Sahlin oroar sig över sitt krympande parti. Stackarn.

- Bara det att jag själv tillhör de yngre i partiet säger en hel del, säger den 51-åriga partiledaren.

O-fika med diskussion om alkohollagstiftning


Peter Lundén-Welden, ordförande för tillståndsutskottet som ger utskänkningstillstånd till krogar, talade om de rimliga respektive absurda delarna i alkohollagstiftningen.

Sedan avslöjade han att han har "världens coolaste kort som gör att man kommer in överallt och att man slipper stå i kö" i bakfickan. Peter ÄR vip.

onsdag 2 april 2008

Högtidligt besök


Turkiets premiärminister Erdogan är på besök i Neptunus, huset där jag arbetar. Typ 20 vakter i entrén, avspärrningar, massdemonstrationer, polisbilar och turkiska säpo. Tufft.

MUF arrangerar anorexiseminarium i riksdagen


Hanna Österberg som skrivit boken "Varje dag har vi en liten tävling" berättar om sin tid som sjuk. Niklas Wykman och Per Schlingmann ser på saken ur ett ungdoms- och politikerperspektiv. Anna Maria Sandeberg, verksamhetschef på Stockholms Centrum för ätstörningar, ger en inblick i hur branschen tänker.

Hanna är tydlig med att det inte handlar om att bli smal som fotomodellerna på tv, det handlar om att försöka bli lycklig trots att man inte känner sig värdig att vara det. Ätstörningar grundar sig i brist på självförtroende, som bygger upp ett destruktivt självhat.

Därför ska MUF vara den ständiga kraften som motarbetar Jante. Vi ska alltid vara den positiva självförtroenderörelse som gör att färre antal tjejer och killar ska tvingas känna såhär.

tisdag 1 april 2008

SDU + SSU = Sant.

Haha. SDU skickade ut det här imorse. SSU flög i taket när de såg det.. Pinsamt. Det som är mest kul är ändå att SDU ser sig själva som så pestsmittade att de till och med skämtar om att någon skulle vilja samarbeta med dem.

Fast det här tävlar också om att vara dagens roligaste ändå. Mattias, ni vet En Helt Vanlig $vensson, har blivit modebloggare! Fantastiskt, jag tror verkligen på den där Stålmannentrenden.

April april..


I dagens metro. Jag tror mycket om SL, men inte så mycket. :)