måndag 31 mars 2008

Kinas propagandamaskineri tänker inte vila under OS

I det hemliga dokumentet framgår svart på vitt hur regimen planerar att kontrollera och påverka utländska mediers rapportering från det prestigefyllda sportevenemanget.
Fräscht.

Staten ska åtminstone inte få leka spritfabrikör längre

Eftersom Vin & Sprit säljs till Pernod Ricard!!
55 miljarder kronor blir notan, vilket var mer än väntat.

Hurra, nu börjar det rulla. Befria fler statliga företag!

Det känns inte alls tjugohundratal att staten är aktör på och sätter spelreglerna för näringslivet.
Det är, som Mats Odell själv sa, lika underligt som om domaren skulle spela med det ena laget i fotboll.

Framtidsvägen? "en reformerad gymnasieskola"

Regeringens utredare Anita Ferm presenterade alldeles nyss idag sina förslag till en ny gymnasieskola. Förslagen omfattar även gymnasial vuxenutbildning.

Efter att ha ögnat igenom pressmeddelandet är jag besviken. Det som hade kunnat bli framtidens skola med valfrihet och individualism, känns som att det blev en återgång till femtiotalet med stela byråkratiska pekpinnar. Men så är det när man har en gemensamt finansierad skola. Då får staten bestämma och styra.

Kärnämnena försvinner. Hurra? Nej, för de ersätts utav fler "gymnasiegemensamma" ämnen: svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, historia, religionskunskap, samhällskunskap, naturkunskap samt idrott och hälsa.

Ferm ger även förslag på nationella yrkesförberedande och studieförberedande program som hon tycker är lämpliga.

Fine, Rom byggdes inte på en dag, och man hade kanske inte kunnat förvänta sig att de politiskt styrda nationella programmen skulle läggas ned i år.. MEN när Björklund går ut och säger att specialprogrammen ska stoppas... Då... Då går det för långt!

söndag 30 mars 2008

Därför


Jag köper tidningar, magasin, tidskrifter, i lösnummer väldigt sällan. När det väl händer, är det uteslutande Café som gäller. Folk brukar undra varför.

Svaret är: Förutom att det är en snygg, moderiktig, intressant och lyxig tidning... Titta på den här rubriken! :)

Sveriges Justitiekansler


Någon på Fokus redaktion har något emot Göran Lambertz...

De har verkligen valt osmickrande bilder i senaste numrets reportage.

lördag 29 mars 2008

Bäst i Linköping


Martin, Alexandra och Anton.

Niclas är synsk


Han berättar om varför vi att kommer vinna 2010.

I Östergötland


Idag har MUF Linköping en endagsutbildning som de kallar Välkommen till Friheten. Jag har fått äran att tala om skolpolitik. Nice!

Bra start på morgonen


Moderaterna går kraftigt i Stockholm, Göteborg och Malm. I januari låg moderaterna på 25,5 procent i storstäderna. Nu har väljarstödet ökat till 36,2 procent.

Under samma period har socialdemokraterna gått ner från 40,6 till 26,8 procent i storstäderna.

fredag 28 mars 2008

Ytterligare bra förslag från Björklund

Äntligen läggs IV ner! Eleverna som berörs ska istället gå om ett år i högstadiet.

Helt naturligt, enligt mig. Klarar man inte målen, ska man inte gå vidare till nästa nivå.

Det är absurt att gymnasiet idag tvingas ta hand om det som grundskolan misslyckas med. Självklart är det grundskolan som bär ansvaret för en dålig undervisning, och den bör även få ta konsekvenserna. I dagsläget kan grundskolorna fortsätta ha värdelös undervisning som aldrig behöver utvecklas eller bli bättre, eftersom eleverna ändå bara skjutsas vidare till gymnasiet.

Sagan om grodan

Malle berättade en intressant liknelse, som gav upphov till denna saga.

Det var en gång en groda som blev slängd i en kastrull med kokande vatten. Eftersom vattnet brände, hoppade grodan ur direkt.

Den andra gången blev grodan slängd i en kastrull med kallt vatten. Eftersom det var ganska behagligt satt den kvar, och märkte inte att en elak varg i smyg hade slagit på spisplattan. Det blev varmare och varmare, ända tills grodan slutligen nästan kokades.
I sista sekund började grodan skrika efter hjälp. Då kom en snäll liten säl som stängde av plattan och räddade den stackars grodan. Grodan och sälen blev jättebra kompisar och levde lyckliga i lång tid framöver.

Tänk nu att grodan i berättelsen är svenska folket. Vattnets temperatur är skattetrycket. Vargen är socialisterna och smygsossarna, och sälen är liberaler i Allians för Sverige.

Timbrofrukost


Maria Rankka, Henrik och Malle Kivikas leder morgonens samtal som handlar om riksrevisionens granskande roll. Väldigt intressant, och viktigt!!
Malle är frilansjournalist som brinner för att få igång den svenska debatten om effektivitet och byråkrati gällande våra skattepengar.

torsdag 27 mars 2008

Niklas äger upp Wanja


Debatt på SVT om varför unga flyr från facket. LO-Wanja är dåligt påläst och Niklas är på hugget.

Stina, Jois, Erik och jag hejar på ifrån tv-soffan! :)

Jag längtar till sen!

.. Då ska jag få träffa Jois igen! Jois = Johanna Kollback, MRO i Göteborg. Ni har sett bilder på henne här på bloggen förut.

Nu är hon i Stockholm, och vi ska äta middag.

Men, först måste jag skriva en artikel. En otroligt inspirerande artikel om kulturens betydelse för kvinnors hälsa.

Jay. [Nått!]

Vem vill bli inkvoterad?!

Jag gillar inte Marita Ulvskog speciellt mycket.

Däremot gillar jag Dick Erixon. Han har alltid sådana bra svar på livets frågor.

Rajrajrajrajraj...

Jag måste säga att jag tyckte om denna intervju med Fredrik Reinfeldt..
Visst, han är mjuk och försiktig. Men han har poänger. Och jag vill vinna 2010.

Arbetskraftsinvandring


Tobias Billström hittar helt rätt i Dagens DN Debatt.

Regeringen och miljöpartiet skapar tillsammans en ny väg för människor från länder utanför EU som vill komma till Sverige för att arbeta. Detta innebär att om en svensk arbetsgivare ger ett konkret erbjudande om anställning till någon utanför EU ska denne kunna få ett uppehålls- och arbetstillstånd.

Hurra!


onsdag 26 mars 2008

Onsdagsfika


Högt-i-tak-diskussion om skolan, barnbidrag, pedofiler på dagis, nato, frihandelsorganisationer, Frankrike, langning och mobbning. Kul!!

Mina medlyssnare


De härliga dalkullorna Hanna, Olga och Charlotte. I eftermiddag ska de protestera mot Adels utvisning på Sergels Torg.

Läskigt att Kalle Larsson (v) just nu håller ett fantastiskt bra inlägg. Jag håller med om vartenda ord.

I kammaren


Lyssnar på den viktiga debatten om asylsökande, med tanke på vår vän Adels hot om utvisning (läs Niklas Wykmans öppna brev
här).
Det är fjorton ledamöter i salen.

Frågor som handlar om att skicka människor till död eller förtryck är tydligen inte så högt prioriterat för våra folkvalda.

tisdag 25 mars 2008

Yrkeshögskola

Pressmeddelande
25 mars 2008
Utbildningsdepartementet


Jan Björklund: Dags att även Sverige inför yrkeshögskola
I dag överlämnades Yrkeshögskoleutredningens betänkande Yrkeshögskolan. För yrkeskunnande i förändring (SOU 2008:29) till utbildningsminister Jan Björklund.

- En bra yrkesutbildning är lika viktig för Sverige som en bra akademisk
utbildning, säger Jan Björklund.
Yrkesutbildning på eftergymnasial nivå finns i dag i flera olika utbildningsformer: kvalificerad yrkesutbildning (KY), påbyggnadsutbildning, kompletterande utbildning och lärlingsutbildning för vuxna.

För att lyfta utbildningarnas status och tydliggöra vad det är för utbildningar tillsatte regeringen en utredning om en yrkeshögskola. Utredningen föreslår att yrkeshögskolan blir ett paraply för de olika utbildningsformerna med totalt ca 35 000 studerande. Exempel på yrken som kan ingå är anläggningsingenjör, apotekstekniker och juristassistent.

- Yrkeshögskolan ger en yrkesutbildning med högre kvalitet, förbättrad
rättssäkerhet och en egen identitet, säger Jan Björklund.
Utredningen kommer nu att gå ut på remiss och i höst läggs en proposition till riksdagen, i syfte att yrkeshögskolan ska kunna införas den 1 juli 2009.

Äntligen kan diskrimineringen utav praktiska arbeten försvinna! Det är på tiden att folk inser att det inte är antal akademiska poäng som räknas, utan hur man utför sitt jobb, och om man trivs med det man gör.

torsdag 20 mars 2008

Vi lyssnar på Kent.


Det är ju Skärtorsdag.

Tungt


Wodka Extreme. På tub.

Det är häftigt att betala skatt

Claes Arvidsson på Svenskans ledarredaktion tar upp något som jag har varit väldigt irriterad på väldigt länge: Att det är olagligt att ge skatteåterbäring!

http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=6574

I am le cold!

Hade sett fram emot att kampanja idag, men på grund av att skoljäveln inte ville släppa in oss, fick jag ta sovmorgon istället.

Det är helt tomt på jobbet. Skärtorsdag = halv arbetsdag. Jag pysslar inte längre med jobbgrejer, utan har övergått till MSU, nice.

"Min" ledamot Henrik fyller 32 år idag, grattis! Han var riksordförande 1995-1996. Det hade varit kul att få se hur det var i MSU på den tiden.. Jag tror inte på strunt som "det var bättre förr", möjligtvis "annorlunda fast ändå helt ok" :).

onsdag 19 mars 2008

Äntligen!




Båda två är gamla MSU:are, så detta är like a dream come true ;). Nu gäller det bara att få på dem varsin MUF-tröja och bli fotade gullandes i valrörelsen!

tisdag 18 mars 2008

På Timbro


Sjätte Generationen har idag träff, ämnet är privat sjukvård. Cattis Elmsäter Swärd och Stanley Brodén talar. Den läckra killen på bilden är Niclas Holmberg, Blåtts chefredaktör.

Det är något skumt med vädret.


Det är mars och påskvecka. Jag ser vitt fluff flyga förbi utanför mitt kontorsfönster. Hade inte vi en växthuseffekt som skulle ta hand om det här?!

måndag 17 mars 2008

Oroväckande?


Mona Sahlin har varit partiordförande i ett år, men har uppenbarligen fortfarande bilden av att Göran är den som styr. Inte konstigt av (s) verkar ledarlöst.

torsdag 13 mars 2008

"State-run education, despite all the money thrown at it, has failed to keep pace"

Anthony Seldon (Master of Wellington College och som skrivit Tony Blairs biografier.. Lite av Blairs "ideologiska guru"), har idag en debattartikel i The Telegraph med den intressanta rubriken "All of Britain's schools should be independent": http://www.telegraph.co.uk/opinion/main.jhtml?xml=/opinion/2008/03/12/do1203.xml.

"Let me propose a vision for the independent sector. It should advocate that every school become independent and it should actively help schools to achieve the tonic that independence offers. To pave the way, every independent school should forge a meaningful bond with a state school. I am not talking about letting state-school children use the swimming pool or the minibus. I refer to real engagement, with pupils spending time in the other school."

"Independent school teachers, too, should spend time working in a state school, and vice versa"

Mjaeh.... Alltså, det finns väl en anledning till att privatskolor och friskolor väljer vissa lärare framför andra?
"The principal reason, however, why the independent sector should reach out is
because of the moral duty in a democracy to share. It has a disproportionate
number of the best teachers, facilities and pupils"
Hell no! Vad är det här för skräp?!


"So let's have government giving back to independent schools a portion of the £2.2 billion that their parents are paying in tax for other children to attend state schools."

"Government should also propose charging for state schools /.../ International studies show clearly that, where parents pay fees, parental interest and appreciation increases, and children fare better at school."

Då är det väl lika bra att sälja dem?
I och för sig, om man skulle bli tvungen att betala för svenska kommunala skolor, så skulle bara de som är något att ha överleva... Marknaden är återigen det enda som löser alla problem :).

660. SEX HUNDRA SEXTIO!!!


För två år sedan värvades 260 personer denna dag.
Förra året värvades 351.
I år, 2008, värvades 660 medlemmar på nationella kampanjdagen.

Jag är helt mållös. Sex hundra sextio medlemmar. På en dag!


Tack, fantastiska MUF och fantastiska MSU.


Det finns så många medlemmar, föreningar och distrikt som gjorde ett otroligt jobb igår.
Ni bevisar gång på gång att Moderata Ungdomsförbundet är en kraft att räkna med.

De andra politiska ungdomsförbunden tappar i popularitet. MUF är störst, bäst och vackrast.
Vi visar att roligast vinner! Vi visar att vi har den bästa politiken! Vi visar att vi kan själva!


Ha en underbar dag, det är ni värda.
Med de varmaste och stoltaste hälsningar,

Sara
Riksordförande
Moderat Skolungdom

Ps. Grattis till alla vinnare.
Priserna i värvningstävlingen kommer att delas ut under Storledningsforum i april.

Varför bloggen inte uppdaterades igår

Min mobil dog igår vid lunch.

Alla sms om värvningar från olika delar av landet måste ha tröttat ut den helt och hållet :)

onsdag 12 mars 2008

Kampanjfrukost nr 1


Espresso House med Marcus!!

Ungcentern lever!


Dagens DN Debatt skrivs av CUF: s ordförande Magnus Andersson, och handlar om miljöpolitik. Mycket av innehållet är riktigt bra!

Det gläder mig att CUF har insett att man måste ha liberala lösningar. Det är också bra att de kritiserar att alliansens miljöåtgärder ibland bara handlar om att blidka den politiska vänstern.

Dagens första!


Generalsekreterar-Lasse och jag har en värvartävling idag, där förloraren ska diska på Centrala Kansliet en dag.

Skönt att jag redan har kirrat min första medlem idag! En återvärvning gjord i vänthallen på Arlanda imorse kl 05.30. :)

Kul kampanjväder


När man åker söderut förväntar man sig sol och värme. Här står jag nu på Ängelholms flygplats och blickar ut över utsikten ovan. Bittert.

Men! Idag kan inget dra ner mitt humör, för det är NATIONELL KAMPANJDAG och jag är i SKÅNE!!

tisdag 11 mars 2008

De bästa förslagen kommer alltid från näringslivet

Intressant artikel idag på Brännpunkt:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_961163.svd


Kort sammanfattning:
Högkvalitativ svensk forskning gör det mer lockande att samverka med svenska forskare för både svenska företag och internationella koncerner. Sverige drar till sig utländska investeringar och konkurrerar med kompetens i den globala ekonomin.
  • Ändra lärosätenas organisationsform från myndighet till stiftelse. Det skulle göra de enskilda universiteten och högskolorna mer konkurrensutsatta samtidigt som de själva får full kontroll över resurserna.
  • Idag är det svårt för de lärosäten som vill samarbeta intimt med andra lärosäten eller med företag. Samarbetet kräver ofta regeringens godkännande. Forskningsmedel bör i högre grad fördelas i konkurrens och efter kvalitetskriterier.
  • Fri grundforskning behövs. Men skribenterna föreslår att behov i näringsliv och samhälle ska få styra vilka områden som ska prioriteras. Oavsett nya forskningsområden eller nya industriella branscher så är det dagens företag och pågående forskning som under överskådlig framtid kommer att generera tillväxt.
  • Självständiga lärosäten behöver eget kapital. Detta kan delvis ske genom att en del av Akademiska Hus balansräkning överförs till respektive högskola.
  • Skatter och regler måste ändras så att investeringar i FoU behandlas mer gynnsamt. Så har förhållandet sedan länge varit i anglosaxiska länder och nu sker samma sak allt mer i övriga västvärlden. Därför ska exempelvis donationer till universitet och högskolor vara avdragsgilla.

Vatikanstaten tycker till


Roligast i Metro idag:
Påven inför sju nya dödssynder.

måndag 10 mars 2008

Sjukt pepp!

Det pirrar i kroppen, är galet laddad inför nationella kampanjdagen på onsdag!
I princip alla distrikt storsatsar, och går in för att vinna tävlingarna. Det är kul.

Jag känner pressen att förbundet ska värva fler än 351 medlemmar denna speciella dag.
Många vet att jag har en speciell relation till föregående riksordföranden Erik.. Därför kan jag inte tåla att göra sämre än vad han gjorde förra året. Måste slå alla hans rekord och göra allting bättre :).

Sorry to say so Erik, men kampanjdagen 2007 kommer att bli besegrad.. Moahaha!! MSU:arna i år är taggade till tänderna, och otroligt duktiga på kampanj och värvning.

Lunchkompis


Trevliga och urambitiösa Christoffer Järkeborn, förbundsstyrelsekollega och även politiskt sakkunnig åt justitieminister Bea Ask. Förhoppningsvis kommer vi att få arbeta en del med varandra framöver..

"Min" ledamot Henrik von Sydow utsågs nämligen i förra veckan till vice ordförande i justitieutskottet, samt moderaternas talesman i rättsfrågor.

Jay! Justitiefrågor är otroligt intressant, och moderaterna har en väldigt bra politik på området, så jag ser fram emot att få jobba mer med det.

fredag 7 mars 2008

Aktuellt från Grundlagsutredningen


Per Unckel, Gun Hellsvik och Henrik von Sydow.

Idag är det inte många människor i landet som bryr sig om vår Regeringsform.. Någont som egentligen är väldigt upprörande. Där stadgas bland annat våra rättigheter, vårt statsskick och vårt valsystem.

Rejält viktiga saker med andra ord.

Hur ska vi motverka ungdomsvåldet?


Stor paneldiskussion med Bea Ask, Meta Påhlsson, Niklas Wykman och den smått haveristiske Anders Carlberg (?). Niklas är bra!!

Sitter nu med Emma och Rebecca från Skåne.

Next stop


Pass 2 - press och media. Hur man når ut.
Väldigt bra för landets kommun- och landstingspolitiker. Tyvärr känns det som ett litet felval av mig, detta kan jag redan via jobbet.

Vickan Högström, Sverre Linton och Jonas Bysell är mina kompisar här. Gullungar.

På plats på Kriks


Första seminariet, om kommunala friskolor. Jag fattar inte riktigt poängen med dem..

Är det så att kommunerna inte vill detaljstyra skolor längre, så är väl nästa steg att knoppa av? Inte att skapa någon slags halvmesyr.

Schnyggingen på bilden är Veronika de Jonge, som är med mig på seminariet.

Sex säljer


Dagens DN, för er som inte ser den otydliga bilden, berättar att Apoteket ska börja sälja sexleksaker i vår.

Gissningsvis kräver hotet om försäljning att man gör allt för att piffa till sin image. "Apoteket ska bli lite kinky" säger artikeln.

Jaja, man gör vad som helst för att överleva :p.

torsdag 6 mars 2008

Bästa resesällskapet


En liten latte med extra shot och favoritboken :)

Det är en fantastisk dag!

Startade kl. 08 med morgonföredrag på Blå Hörnet (moderatlokalen i gamla stan) av min ledamot Henrik von Sydow som för ett par veckor sedan besökte Israel. Fortsättning på gårdagens tema således, och lika intressant var det idag.

Därefter satte jag mig och tog en latte på mitt älskade Espresso House för att läsa dagens tidning. Vem springer då in genom dörrarna, om inte Mikael Grenefalk (som jag tidigare nämnt i bloggen)! Det blev en väldigt trevlig frukost, eftersom Mikael är en väldigt trevlig kille.

Trevligheterna fortsatte med lite jobb, och sedan lunch i gamla stan med the One and Only Marcus Bandstein, ordförande i MSU Skåne.

Nu bär det snart av till Göteborg igen, till årets Kommunala Riks.....
It's my first time, och har blivit varnad för fulla partister och sömniga seminarier. Jag längtar :).

onsdag 5 mars 2008

Onsdagsfika


Fantastiska distriktsordförande Tina talar om kampanjteknik inför nästa veckas intensiva kampanjande.

Frukost för ambassadörer


Imorse var jag på frukost hos den israeliska ambassadören i hans residens. Nice :). Vi, ett gäng på nio MUF:are från Skåne, CK och förbundsstyrelsen, fick lära oss massor om Israel-Palestinakonflikten utifrån ett israeliskt perspektiv, och om landets ekonomi. Visste ni att Israel har näst högst tillväxt utav alla västländer? Framtiden ligger för deras fötter.

tisdag 4 mars 2008

Förhoppningsvis bättre lärare!

Enligt Skolverkets beräkningar deltar ungefär 2 500 lärare i fortbildningssatsningen som regeringen kickade igång hösten 2007. Skolhuvudmännen är positiva och söktrycket ökar. Till hösten ökar antalet platser med 45 procent. Exempel på kurser som erbjuds är specialpedagogik, SFI, engelska för lärare i de lägre årskurserna, musik och bild. Även kursutbud för yrkeslärare finns.

Härligt! Lärarna är den absolut viktigaste faktorn som påverkar elevernas inlärning. Bra och engagerade lärare ger intresserade elever. Det är inte självklart att man blir en duktig lärare för att man är utbildad, men chanserna ökar ju!

måndag 3 mars 2008

Jobba över

Det finns ingen musik som får mig att jobba så bra som http://www.youtube.com/watch?v=5XILhVUdpbs.

Det handlar om drömmar och att uppfylla dem. Hur bra som helst.

Debattartikel publicerad!

Gymnasietiden kan förkortas

Sverige är ett modernt och upplyst land där det satsas stora
resurser på skolan. Det faller sig naturligt att utbildningssystemet då borde
vara lika modernt och upplyst. Tyvärr är det inte så, utan skolan ser i många
hänseenden ut precis som för hundra år sedan. För att ge fler av dagens unga en
engagerande och givande studietid behöver kvaliteten och effektiviteten
förbättras.

I skolan handlar det om att skaffa sig relevant kunskap, inte att
sitta vid en bänk i en byggnad under en bestämd tid. Som det är nu hålls
eleverna kvar i onödan. Inga extra ansträngningar för att de ska ges möjligheten
att ta studenten fortare. Detta är slöseri med elevernas tid och kapacitet.

Det är inte för tung arbetsbelastning som får elever att ledsna på skolan.
Det är snarare att skolarbetet känns innehållsfattigt, kravlöst och meningslöst
som är det största hotet för motiverade elever. Med rätt fokus och studiemetoder
klarar många elever att ta in den kunskap som gymnasieutbildningen kräver i dag
på kortare tid än de tre standardåren.

Med kortare gymnasietid sparas resurser, och det finns olika alternativ för
vad man kan göra med dem. Dessa medel kan användas till att förstärka
undervisningen så att skolan kan erbjuda en snabbare studietakt för den som så
önskar. Resurserna kan även satsas på att hjälpa dem som har det svårare med
studierna och därmed lyfta deras resultat.

En annan idé är att låta de ekonomiska besparingarna gå till eleven som en
bonus för producerade resultat. En möjlighet till kortare gymnasietid skulle öka
friheten för alla elever att själva kunna påverka sin egen vardag. Dessutom
skulle det medföra att eleven i stället kan bidra till samhället genom att
finnas i arbetslivet en längre tid.

Ingen, förutom möjligen politiker och byråkrater som får mindre att
bestämma över, förlorar på att en elev får chansen att lämna gymnasiet tidigare
än efter tre år. Det skulle ge eleven ett konkret mål och en sporre att vara
duktig. Detta i stället för att som i dag, sitta mer eller mindre sysslolös i
väntan på att andra ska hinna ifatt.

Eleven skulle få större möjlighet att bestämma vad denne vill göra med sitt
liv. Om det är att arbeta och tjäna sina egna pengar, att snabbare ta sig till
universitetsstudier eller kanske att resa runt och se världen, skulle vara upp
till eleven själv.

Det är bisarrt som det nu många gånger är på gymnasiet, att det betraktas
som häftigt och eftersträvansvärt prestera dåliga resultat. I en sådan miljö är
det inte lätt att sticka ut och vilja göra något bra. Därför är det ytterst
viktigt att hjälpa dem som vill prestera och få bra betyg.

Attityder måste förändras. De som är duktiga ska belönas för det. Att försöka bli klar snabbare med gymnasiet drabbar ingen utomstående, det är enbart en stor möjlighet för en enskild elev.

Ingen ska lämnas efter, men ingen ska heller behöva sitta och vänta.

Sara Dennås
Riksordförande, Moderat Skolungdom


Jonas Grafström
Moderata Ungdomsförbundet


Hittills publicerad i Falköpings Tidning, Västgöta-Bladet, Skaraborgs Läns Tidning, Norrländska Socialdemokraten och Norran.

lördag 1 mars 2008

Update


Även fastigheter, sjukhus, politiker, lokaler, skolor, myndigheter, växter, mormödrar och verk.

Vadå att vi inte pratar med unga på ett sätt som unga kan relatera till?! :p

Helgens coolaste medlem


Sten Storgärds, nyss fyllda 13, äger upp distriktsstyrelsen!

Klokt sagt av Niklas